Επιλογή Σελίδας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ – Από την Πέμπτη έως το Σάββατο, 6-8 Απριλίου 2017 θα ανοίξει τις εργασίες του το διεθνές συνέδριο «Human-environment dynamics in the Peloponnese and beyond: Ideas – Methods – Results». Το συνέδριο διοργανώνεται από τον PELOPS (Past Environments and Landscapes of Peloponnesian Societies) σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών και η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Το συνέδριο θα ανοίξει τις εργασίες του την πρώτη ημέρα, 6 Απριλίου (19:00), στο Μουσείο Ακροπόλεως και στη συνέχεια, 7-8 Απριλίου (09:00-18:00)στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Ο πρωταρχικός στόχος του συνεδρίου είναι να συμβάλει στη συνεχιζόμενη συζήτηση σχετικά με τη μορφή και το περιεχόμενο της διεπιστημονικής έρευνας για τη δυναμική του ανθρώπινου περιβάλλοντος σε κοινωνίες του παρελθόντος από την προϊστορική εποχή έως την ύστερη αρχαιότητα. Το συνέδριο θα είναι ένας στίβος για καινοτόμες ιδέες, ολοκληρωμένες μεθόδους και διδάγματα από τα τρέχοντα διεπιστημονικά έργα στην Πελοπόννησο και όχι μόνο. Σε ένα πνεύμα για περισσότερο συνεργατικές προσπάθειες, το συνέδριο θα φιλοξενήσει 17 διαλέξεις από τα μέλη του PELOPS και από προσκεκλημένους ομιλητές, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες μελέτες των ανθρώπινων-περιβαλλοντικών αλληλεπιδράσεων στην κοινωνίες του παρελθόντος.

Το συνέδριο θα ανοίξει τις εργασίες του την πρώτη ημέρα με τη διάλεξη του Michael Given (University of Glasgow), με θέμα: «Conviviality of the land: towards a new academic ecology».

 

Πρόγραμμα Συνεδρίου PDF