Επιλογή Σελίδας

ΚΑΣΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Από την Πέμπτη, 1 έως και την Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Ιωαννίνων οι δράσεις της 3ης Συνάντησης των Αρχαιολογικών Διαλόγων. Ο φετινός θεματικός άξονας των Διαλόγων φέρει τoν τίτλο: «Μετακινήσεις: Τόποι, μνήμες, υλικότητα» και φέρνει κοντά αρχαιολόγους, κοινωνικούς επιστήμονες, ιστορικούς, ιστορικούς της τέχνης, μουσειολόγους, αρχιτέκτονες, ιστορικούς της λογοτεχνίας, εικαστικούς και κινηματογραφιστές.

Η διοργάνωση γίνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, και υποστηρίζεται από το Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, το ΤΕΙ Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, το Μουσείο Αργυροτεχνίας και τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Συμπεριλαμβάνει παράλληλες θεματικές συνεδρίες, ανοικτές συζητήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια, περιπάτους, συναυλίες, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, δρώμενα και προβολές, ενώ προσβλέπει και στην ενεργό συμμετοχή φοιτητών και νέων επιστημόνων.

Όλες οι δράσεις και οι συνεδρίες θα λάβουν χώρα στο Κάστρο των Ιωαννίνων: στα μνημεία της Ακρόπολης του Ιτς Καλέ, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας αλλά και στην αίθουσα του Σουφαρί Σαράι, επίσης στο Κάστρο.

Διαβάστε το Πρόγραμμα της Συνάντησης Πρόγραμμα PDF

Διαδικτυακός τόπος του συνεδρίου: http://archdial17.conf.uoi.gr/

Οι διοργανωτές καλούν τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε μια γιορτή διαλόγου για τις ποικίλες σημασίες και χρήσεις της αρχαιολογικής κληρονομιάς στο παρόν.

 

Η Οργανωτική Επιτροπή των Αρχαιολογικών Διαλόγων
  • Ελένη Βασιλείου, PhD Αρχαιολόγος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων
  • Ανδρέας Βλαχόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας,Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Κατερίνα Κωνσταντίνου, ΜΑ Ιστορικός Τέχνης
  • Κωνσταντίνα Μπάδα, Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Βασίλης Νιτσιάκος, Καθηγητής Κοινωνικής Λαογραφίας, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Άρης Σαραφιανός, Επικ. Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Εσθήρ Σολομών, Επικ. Καθηγήτρια Μουσειολογίας, Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
  • Κωνσταντίνος Σουέρεφ, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

Αφίσες της 3ης Συνάντησης των Αρχαιολογικών Διαλόγων