Επιλογή Σελίδας

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ – Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο συμμετέχει και φέτος στην επικοινωνιακή δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στα παιδιά και τους γονείς τον διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του. Με τον γενικό τίτλο «Στους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου» θα πραγματοποιηθεί σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, την Κυριακή 28 Μαΐου 2017:

Θα υπάγω εις του κήπους…

Μαζί με τα παιδιά θα ανακαλύψουμε σε αντικείμενα του Μουσείου, λουλούδια, φυτά και δέντρα, κήπους πραγματικούς και συμβολικούς. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με κηπουρική δραστηριότητα.

Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00 / Για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών

Ζωγραφικό εργαστήρι στη φύση

Τα παιδιά παρατηρούν τη φύση και προσπαθούν να αποδώσουν ζωγραφικά τον χώρο ή να δημιουργήσουν τη δική τους σύνθεση με αφορμή τους Κήπους.

Ώρες έναρξης: 10:00 και 12:00 / Για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Γνωριμία με τους Κήπους του Βυζαντινού Μουσείου

Όλοι μαζί ξεκινάμε μια βόλτα στους Κήπους κι εντοπίζουμε σημεία ενδιαφέροντος που συνδέονται και με τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Ώρα έναρξης: 12:00 / Για παιδιά κι εφήβους από 13 ετών

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2132139507 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00-16:00).

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Μουσείων, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.