Επιλογή Σελίδας

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ – Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 (19:00) η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας εγκαινιάζει την περιοδική έκθεση στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με θέμα: «Αντίδωρο. Η συμβολή των πολιτών στον εμπλουτισμό των Συλλογών του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας».

Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά ευρήματα που βρήκαν και παρέδωσαν στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Λάρισας πολλοί πολίτες από τα πρώτα ακόμη χρόνια της ίδρυσης της το 1973 μέχρι σήμερα. Τα ευρήματα αυτά καλύπτουν ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα, από απολιθώματα και εργαλεία (60.000 – 30.000 πριν από το παρόν) της Μέσης Παλαιολιθικής περιόδου μέχρι οικογενειακά θρησκευτικά κειμήλια και άλλα αντικείμενα έως τις αρχές  του 19ου αιώνα.

Πολλά από τα ευρήματα έχουν ενσωματωθεί στη μόνιμη έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας και συμπληρώνουν με αρμονικό τρόπο τα ευρήματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, ενώ ένας μεγάλος αριθμός τους φυλάσσεται στις αποθήκες του Μουσείου και αποτελούν αντικείμενο μελέτης Ελλήνων και ξένων επιστημόνων.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με την έκθεση αυτή θέλει πάνω από όλα να προβάλει τη συμβολή των πολιτών στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μας και να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερο την κοινή γνώμη σε θέματα προστασίας αρχαιοτήτων και πάταξης της αρχαιοκαπηλίας. Μέσα από το αρχείο της Εφορείας προκύπτει ένα πλήθος περιπτώσεων παράδοσης και υπόδειξης αρχαιοτήτων που αφορούν πολίτες διαφορετικών επαγγελμάτων και όλων των ηλικιών, από τις οποίες δεν εξαιρούνται ακόμη και μαθητές δημοτικών σχολείων.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 και η είσοδός είναι ελεύθερη για το κοινό.