Επιλογή Σελίδας

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Η Γ΄ Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση «Το Αρχαιολογικό Έργο στην Πελοπόννησο» (ΑΕΠΕΛ3), που διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και, εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, με φυσική παρουσία στις 2-5 Ιουνίου 2021. Οι εργασίες της Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα (Παλαιό Στρατόπεδο – Ανατολικό Κέντρο, είσοδος από  οδό Σφακιανάκη).

Σκοπός του ΑΕΠΕΛ3 είναι η ενημέρωση σχετικά με την αρχαιολογική έρευνα των τελευταίων ετών στην Πελοπόννησο, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και η παρουσίαση στους ειδικούς επιστήμονες και στο ευρύτερο κοινό των αποτελεσμάτων του ανασκαφικού και ερευνητικού έργου της τελευταίας τριετίας και συγκεκριμένα:

  • του πρωτογενούς υλικού, όπως αυτό προκύπτει από πρόσφατες ανασκαφές και έρευνες πεδίου,
  • των πορισμάτων από πρόσφατες ή τρέχουσες έρευνες και μελέτες σε παλαιότερο ή νεότερο υλικό,
  • των έργων ανάδειξης και διαχείρισης αρχαιολογικών συνόλων και χώρων.

Δεκτές γίνονται, μετά από έγκριση της Επιστημονικής Επιτροπής, πρωτότυπες ανακοινώσεις καθώς και παρουσιάσεις σε μορφή αναρτημένων ανακοινώσεων (poster), οι οποίες θα δημοσιευτούν ως πλήρη άρθρα στην τελική έκδοση των Πρακτικών. Οι ανακοινώσεις θα είναι διάρκειας 15 λεπτών. Επίσημες γλώσσες του ΑΕΠΕΛ3 είναι η ελληνική και η αγγλική.

Ως καταληκτική ημερομηνία αποστολής του δελτίου συμμετοχής και της περίληψης ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2021.

Η Α΄ Εγκύκλιος και το Δελτίο Συμμετοχής είναι διαθέσιμα εδώ: http://ham.uop.gr/el/drasis/2015-11-13-09-28-51.

Οργανωτική Επιτροπή
Νίκος Ζαχαριάς, Ελένη Ζυμή, Χαρά Θλιβέρη, Μαρία Κουρή, Αιμιλία Μπάνου, Μαρία Ξανθοπούλου, Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, Ιωάννα Σπηλιοπούλου