Επιλογή Σελίδας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΤΣΑΝΑ - Το εξειδικευμένο προσωπικό του Μουσείου Κοτσανά είχε την χαρά να "φιλοξενήσει" και να ξεναγήσει διαδικτυακά, στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου «Αρχαία Ελλάδα – Οι Απαρχές των Τεχνολογιών», τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της ακριτικής Σχοινούσας!

 

Μουσείο Κοτσανά

 

Κατά τη διάρκεια της συναρπαστικής ξενάγησης οι πέντε στο σύνολο μαθητές μαζί με τους επιβλέποντες εκπαιδευτικούς είχαν την ξεχωριστή ευκαιρία να ξεναγηθούν από την οθόνη του υπολογιστή τους σε μια διαφορετική πτυχή του αρχαίου κόσμου, την τεχνολογική! Από τις ανυψωτικές μηχανές, τις φρυκτωρίες και τον υδραυλικό τηλέγραφο μέχρι το ξυπνητήρι του Πλάτωνα και την κούπα του Πυθαγόρα το ενδιαφέρον τους ολοένα και μεγάλωνε!

 

Μουσείο Κοτσανά

 

Στο πλαίσιο της διαδικτυακής ξενάγησης δύο από τους μαθητές έπαιξαν διαδικτυακά το αρχαίο ελληνικό παιχνίδι "Τριάς", πρόγονο της σημερινής τρίλιζας και μάλιστα εμπνεύστηκαν ώστε πήραν την πρωτοβουλία  να το ζωγραφίσουν στην αυλή του σχολείου τους ώστε να προπονούνται υπαίθρια!

Το Μουσείο Κοτσανά προλαβαίνοντας την επιθυμία των μαθητών δώρισε στο σχολείο την επιτραπέζια εκδοχή του παιχνιδιού!

 

Μουσείο Κοτσανά

 

Λίγα λόγια για τις διαδικτυακές ξεναγήσεις -live streaming:

Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας μάς προσκαλεί σε ένα διαδικτυακό ταξίδι εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας μέσω διαδικτυακών ξεναγήσεων -live streaming - στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του.

-Επιλέξτε την έκθεση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε με την οικογένεια, τους φίλους ή την τάξη σας!

-Επικοινωνήστε με το Μουσείο.

-Επιλέξτε την ημέρα και την ώρα που επιθυμείτε.

-Πραγματοποιήστε τη διαδικτυακή live streaming συνάντηση με τους μουσειοπαιδαγωγούς στο χώρο του Μουσείου.

-Περιηγηθείτε διαδραστικά στην έκθεση της επιλογής σας μιλώντας LIVE με τους έμπειρους Μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου που είναι έτοιμοι να σας συνοδεύσουν σε ένα ταξίδι στον συναρπαστικό κόσμο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας κινούμενοι σε πραγματικό χρόνο στον χώρο της έκθεσης που θα επιλέξετε και απαντώντας σας σε τυχόν ερωτήσεις.

Μπορείτε να επιλέξετε την ημέρα και ώρα της διαδικτυακής σας ξενάγησης για τις εκθέσεις:

  • «Αρχαία Ελλάδα – οι Απαρχές των Τεχνολογιών»
  • «Αρχαία Ελληνικά Μουσικά Όργανα και Παιχνίδια»