Επιλογή Σελίδας

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - Η ΑΣΚΣ θα παρουσιάσει την Παρασκευή, 7/4/2023 (7 Απριλίου, στις 7μμ (Ελλάδα) | 12μμ (Η.Π.Α. EDT), στο Cotsen Hall, στην οδό Αναπήρων Πολέμου 9, στην Αθήνα.), τον ετήσιο απολογισμό της.

Η Διευθύντρια της Σχολής, Bonna D. Wescoat, θα παρουσιάσει τις δραστηριότητες της Αμερικανικής Σχολής για το έτος 2022. Παράλληλα, οι Sharon Stocker & Jack Davis, θα μας παρουσιάσουν την ομιλία τους, με θέμα: «The Princes of Pylos: A Mycenaean Mortuary Landscape».

Η διάλεξη

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές του Πανεπιστημίου του Cincinnati στην Πύλο ξεκίνησαν ξανά το 2015 και ακολούθησε μια αξιοσημείωτη σειρά απροσδόκητων ανακαλύψεων: ο «τάφος του Γρύπα Πολεμιστή» το 2015· Δύο νέοι θολωτοί τάφοι το 2018· και δύο μνημειώδη πρώιμα μυκηναϊκά κτήρια το 2021. Κατέστη επίσης δυνατή η τεκμηρίωση μιας λεπτομερούς κεραμικής στρωματογραφίας για την προανακτορική Πύλο που θα είναι απαραίτητη για τον προσδιορισμό της χρονολογίας των ευρημάτων αλλού στην Πελοπόννησο. Παρέχουμε μια επισκόπηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων ανασκαφών μας και συζητάμε πώς η κατανόησή μας για την προέλευση του μυκηναϊκού πολιτισμού βελτιώνεται μέσω των αποτελεσμάτων των πρόσφατων ανασκαφών μας στην Πύλο.

Ομιλητές

Η Bonna D. Wescoat είναι Διευθύντρια της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Emory και Διευθύντρια των Αμερικανικών Ανασκαφών Σαμοθράκης. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην αρχιτεκτονική και την εμπειρία του ιερού στην αρχαία Ελλάδα, τα ερευνά μέσω ανασκαφών, τρισδιάστατης ψηφιακής μοντελοποίησης, αρχιτεκτονικής ανακατασκευής και πειραματικής αρχαιολογίας.

 

Η Sharon Stocker έλαβε το διδακτορικό της στην ελληνική προϊστορία από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati, όπου είναι Ανώτερη Ερευνητική Συνεργάτις. Είναι συνδιευθύντρια των σημερινών ανασκαφών του Πανεπιστημίου του Cincinnati στο Παλάτι του Νέστορα. Η Stocker έχει επίσης διευθύνει αρχαιολογικά έργα, έρευνες και ανασκαφές στην Αλβανία στα εδάφη των αρχαίων ελληνικών αποικιών της Απολλωνίας και του Δυρραχίου.

 

 

Ο Jack Davis έλαβε το διδακτορικό του στην Ελληνική Προϊστορία από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati, όπου είναι καθηγητής της Ελληνικής Αρχαιολογίας στην έδρα Carl W. Blegen. Είναι συνδιευθυντής των τρεχουσών ανασκαφών στο Ανάκτορο του Νέστορα και έχει διευθύνει αρχαιολογικά έργα στο Κέα, στη Νεμέα και στην Αλβανία.

 

 

 

 

Οι Stocker και Davis έχουν δημοσιεύσει τέσσερις αναφορές για τις ανασκαφές τους στον τάφο του Γρύπα Πολεμιστή στο περιοδικό Hesperia, με πιο πρόσφατη τους "The Grave of the Griffin Warrior at Pylos: Construction, Burial, and Aftermath", Hesperia 91 (2022) 211 -250. Οι Davis και Stocker δημοσίευσαν πρόσφατα δύο βιβλία: A Sanctuary in the Chora of Illyrian Apollonia: Excavations at the Bonjakët Site. 2004-2006 (Lockwood Press, 2022) και A Greek State in Formation: The Origins of Civilization in Mycenaean Pylos (Oakland: University of California). Το τελευταίο θα κυκλοφορήσει σε ελληνική μετάφραση αυτή την άνοιξη από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.

Οι Stocker και Davis τιμήθηκαν και οι δύο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας με το μετάλλιο του Τάγματος του Φοίνικα.