Επιλογή Σελίδας

ΡΩΜΗ - Αρχαίος ελληνικός βωμός για οικογενειακή λατρεία που χρονολογείται πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Εγέστης (Αιγέστης) στη Σικελία. Η περιφερειακή κυβέρνηση της Σικελίας δήλωσε ότι ο βωμός ήταν πιθανώς σε χρήση στο απόγειο της ελληνικής πολιτιστικής επιρροής, λίγο πριν από την άνοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον 1ο αιώνα π.Χ.

 

Ένας αρχαίος ελληνικός βωμός για οικογενειακή λατρεία που χρονολογείται πριν από τουλάχιστον 2.000 χρόνια απεικονίζεται μετά την εύρεση του στον αρχαιολογικό χώρο της Εγέστης στη Σικελίας (Flavio Leone Sisilab CoopCulture Sicilia/Φυλλάδιο μέσω REUTERS).

 

Είχε θαφτεί για αιώνες από λίγα εκατοστά χώματος και βλάστησης στην περιοχή της Νότιας Ακρόπολης της αρχαίας ελληνικής πόλης Εγέστης (Segesta), η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού.

«Η τοποθεσία της Εγέστης δεν σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει», δήλωσε ο περιφερειακός υπουργός Πολιτισμού της Σικελίας Francesco Paolo Scarpinato. «Οι ανασκαφές συνεχίζουν να φέρνουν στο φως... κομμάτια που προσθέτουν νέες προοπτικές και ερμηνείες σε μια τοποθεσία όπου πολλοί πολιτισμοί είναι στρωματοποιημένοι», ανέφερε σε δήλωσή του.

 

Γενική άποψη της τοποθεσίας εύρεσης του αρχαίου ελληνικού βωμού στην Έγεστα Σικελίας (Flavio Leone Sisilab CoopCulture Sicilia/Φυλλάδιο μέσω REUTERS).

 

Η Έγεστα, γνωστή για τον ναό του 5ου αι. π.Χ., ήταν μια αρχαία ελληνική πόλη φωλιασμένη ανάμεσα σε βουνά. Εκτός από τον βωμό, οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως επίσης ένα λείψανο παρόμοιου σχήματος που πιστεύουν ότι μπορεί να ήταν ένα στήριγμα για ένα γλυπτό. Και τα δύο ευρήματα διατηρούνται τέλεια, δήλωσε η περιφερειακή κυβέρνηση.

Η θέση της Εγέστης στη ΒΔ Σικελία.

 

Πηγή: Reuters

 

Ο αρχαίος ελληνικός βωμός μετά την εύρεση του στον αρχαιολογικό χώρο της Εγέστης Σικελίας (Flavio Leone Sisilab CoopCulture Sicilia/Φυλλάδιο μέσω REUTERS).