Επιλογή Σελίδας

ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ - Ο ιερός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης  φιλοξενεί στις 18 Ιουλίου μια σημαντική μουσική εκδήλωση. Οι οργανωτές επιθυμούν όσο γίνεται περισσότεροι άνθρωποι να θαυμάσουν τα αναστηλωμένα  μνημεία της αρχαίας πολιτείας κάτω από τους ήχους μιας μουσικής βραδιάς με διακεκριμένους δημιουργούς, τον τσελίστα Benedict Klöckner και την πιανίστρια Danae Dörken, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν έργα των Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Μανώλη Καλομοίρη, Gregor Piatigorsky και Niccolo Paganini.

Η διεθνής αυτή μουσική εκδήλωση οργανώνεται από την Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα και την σύμπραξη του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.  Ώρα έναρξης 20:30 στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

O Benedikt Klöckner έχει συμπράξει ως σολίστ με  τις μεγαλύτερες  ορχήστρες του κόσμου. Από το 2014 είναι  καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ  Koblenz. Παίζει με βιολοντσέλο Francesco Rugeri (του 1680) που του δόθηκε ως έπαθλο στον 17ο διαγωνισμό μουσικών οργάνων του Ιδρύματος Musikleben. Η Danae Dörken με διεθνή καριέρα και διεθνή βραβεία, άρχισε από νωρίς να δείχνει το ταλέντο της.

Πέτρος Θέμελης
Στάθης Γυφτάκης
Γιώργος Αλεβιζόπουλος