Επιλογή Σελίδας

Την Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, θα είναι ελεύθερη είσοδος στο Κάστρο της Χίου. Από τις 10:00 έως τις 15:00 θα γίνεται προβολή βίντεο με την πορεία του έργου, ξενάγηση στο χώρο από αρχαιολόγους, φωτογραφικός διαγωνισμός, βράβευση της καλύτερης φωτογραφίας και παρουσίαση μακέτας με τα στοιχεία του έργου. Η δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΟΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε χώρους και σε εργοτάξιο που έχει διαθέσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου στο Κάστρο Χίου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EUinMyRegion) είναι μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας, που στοχεύει να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους. Συμμετέχουν πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν συγχρηματοδοτούμενα έργα, να ενημερωθούν γι' αυτά και να μοιραστούν εμπειρίες και εικόνες μέσα από τα social media.

Σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, τα έργα που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγουν για το κοινό ή προβάλλονται μέσα από ποικίλες εκδηλώσεις. Στον διαδικτυακό χάρτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνονται οι εκδηλώσεις σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα, όπου διοργανώνονται στις Περιφέρειες και στην Αθήνα.