Επιλογή Σελίδας

ΝΑΥΠΛΙΟ - Μια σημαντική έκθεση με σπάνιο υλικό του Ναυπλιώτη συλλέκτη Χρήστου Κωστούρου με τίτλο:  «Ελληνικές διαφημίσεις και κουτιά συσκευασίας, 1900-1970. Συλλογή Χρήστου Κωστούρου», εγκαινίασε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου, «Σοφρώνη 13». Η έκθεση διοργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων, του ΔΟΠΠΑΤ και του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου. Τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της έκανε ο κ.Σταμάτης Ζάννος και τις εκτυπώσεις η Paskalidis Color Lab και η ΙΚΟΝΑ Ν. Γ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στο ρόλο που παίζουν οι διαφημίσεις και τα κουτιά συσκευασίας στην στηρίζει της κάθε επιχείρηση καθώς και τον ρόλο που έπαιξαν, ειδικά οι ντόπιες επιχειρήσεις, στην εξέλιξη της κοινωνίας. Αναφέρθηκε ακόμα στα πρότυπα κατανάλωσης και ζωής που προβάλλονταν και πως μπορεί κανείς να μελετήσει την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας μέσα από τις καταναλωτικές συμπεριφορές των μελών της. Τέλος επισήμανε τη σημαντική πηγή πληροφοριών που μπορεί να αντλήσει κανείς για την ιστορία αλλά και την ιδεολογία των διαφόρων περιόδων της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας όπως καταγράφονται στις διαφημίσεις και τα κουτιά συσκευασίας.

 

 

 

 

Ο συλλέκτης Χρήστος Κωστούρος στη συνέχεια έκανε ξενάγηση στην έκθεση στην οποία παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μ.Ράλλη, ο Αντιδήμαρχος Π. Λέντζος, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλη Παπαντωνίου Ιωάννα Παπαντωνίου, η Αντιπρόεδρος Γεωργία Σαμαρά, ο Ταμίας του Ιδρύματος Γιώργος Πατρινός, το μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Πόπη Καλκούνου και πολλοί φίλοι και συνεργάτες του Ιδρύματος.


Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 29 Ιανουαρίου 2023, με ωράριο 10.00  - 14.00