Επιλογή Σελίδας

Μαρία Κουρή

Η Μαρία Κουρή είναι Λέκτωρ Πολιτιστικής Διαχείρισης στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, και έχει διδάξει στα τμήματα Φιλολογίας, Θεατρικών Σπουδών και Οικονομικών Επιστημών του ίδιου πανεπιστημίου. Έχει, ακόμη, διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, και έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο της επικεντρώνεται σε ποικίλες θεματικές της Πολιτιστικής Διαχείρισης, όπως εθνική και διεθνής πολιτιστική πολιτική, διοίκηση, επικοινωνία και εκπαίδευση σε πολιτιστικούς φορείς, ανάπτυξη κοινού, πολιτισμός και τουρισμός, και η συμβολή της διαχείρισης των πολιτιστικών αγαθών στην αειφόρο ανάπτυξη φορέων και κοινοτήτων.

Στο ερευνητικό έργο της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μεταδιδακτορική έρευνα με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Ως Υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright διεξήγαγε ερευνητικό έργο στο University of Chicago (The Harris School of Public Policy). Πρόσφατα τιμήθηκε με την ερευνητική υποτροφία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard, λαμβάνοντας τον τίτλο Harvard University Center for Hellenic Studies Fellow in Comparative Cultural Studies.

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία συμπληρώνεται με εργασία σε πολιτιστικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού στους τομείς οργάνωσης καλλιτεχνικής παραγωγής, μάρκετινγκ και εκπαίδευσης. Επιπλέον, διετέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού σε θέματα εθνικής και εξωτερικής πολιτιστικής πολιτικής, καθώς και Εμπειρογνώμων Πολιτισμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδος.

Είναι υπότροφος του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», του Richard Wagner Verband Wien και του Ιαπωνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Τέλος, είναι Διπλωματούχος Πιάνου του Εθνικού Ωδείου (Άριστα παμψηφεί, τάξη Μυρτούς Μαυρίκου).

Email: maria.kouri@hotmail.com - mkouri@uop.gr

Αναλυτικό βιογραφικό και εργογραφία