Επιλογή Σελίδας

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ALPHA BANK - Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Συλλογής της Alpha Bank «Νόμος-Νομίζω-Νόμισμα» πραγματοποίησε, για δεύτερο συνεχόμενο σχολικό έτος, το ταξίδι του σε σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, μέσα σε ειδικά σχεδιασμένη βαλίτσα. Κατά το σχολικό έτος 2017-2018, το Πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε 88 πόλεις, σε 29 περιοχές της Ελλάδος και το παρακολούθησαν 5.524 μαθητές από 131 σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Μουσικά και Ειδικά Σχολεία.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικά σεμινάρια για τους Εκπαιδευτικούς στην Καστοριά και τη Ρόδο, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, καθώς ο αριθμός των αιτήσεων από σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών ήταν πολύ μεγάλος.

Κατόπιν προτάσεως των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως Δωδεκανήσου, η ειδικά σχεδιασμένη βαλίτσα του Προγράμματος επισκέφθηκε και τη Χάλκη, όπου παρέμεινε στο Γυμνάσιο και στις Λυκειακές Τάξεις. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη νομισματική κυκλοφορία του νεωτέρου Ελληνικού Κράτους και ανέπτυξαν ιστορικά θέματα που σχετίζονται με τη σχολική διδακτική ύλη.

Η βαλίτσα ταξίδεψε για πρώτη φορά και στο εξωτερικό, στη Λωζάννη της Ελβετίας, στο σχολείο του Συλλόγου «Ελληνικά για Όλους / Grec pour Tous». Οι μαθητές των τάξεων Α΄, Ε΄ και Στ΄ καθώς και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, γνώρισαν την ιστορία του αρχαίου ελληνικού νομίσματος που συνδέεται με την εξέλιξη της οικονομικής και πολιτικής ιστορίας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.

Το ταξίδι θα συνεχισθεί και το επόμενο σχολικό έτος, 2018-2019.


Πληροφορίες:
ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ALPHA BANK
www.alphanumismatics.gr