Επιλογή Σελίδας

ΟΛΛΑΝΔΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΑΣ – Το ΟΙΑ (ΝΙΑ) διοργανώνει μάθημα με θέμα Audio Visual Methods in Collaborative Archaeology: Exploring the Politics of Heritage, για φοιτητές αρχαιολογίας και σπουδών κληρονομιάς, BA (τελευταίο έτος), Master, Research Masters και Ph.D.

κατά το χρονικό διάστημα 21-30 Μαρτίου 2024 – προθεσμία 9 Φεβρουαρίου 2024.

Οι οπτικοακουστικές εφαρμογές χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως στις μελέτες πολιτιστικής κληρονομιάς και μουσείων, προωθώντας την επικοινωνία μεταξύ ερευνητών και επισκεπτών, καθώς και την προώθηση μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και μουσειακών συλλογών. Επιπλέον, καθώς τα ψηφιακά μέσα έχουν γίνει όλο και πιο προσιτά και προσβάσιμα, η οπτική αναπαράσταση επεκτείνεται σε διάφορες διαστάσεις στην αρχαιολογία, καθιστώντας τα ένα εξέχον εργαλείο ανάλυσης και συνεργασίας εντός του κλάδου. Συζητώντας τα διαθέσιμα μεθοδολογικά εργαλεία και εξετάζοντας κριτικά την εφαρμογή τους, αυτό το εντατικό μάθημα επικεντρώνεται στο πώς τέτοια εργαλεία μπορούν να ενσωματωθούν ηθικά στη συνεργατική αρχαιολογική έρευνα. Για το σκοπό αυτό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα βασικό εισαγωγικό μάθημα οπτικοακουστικών μεθόδων σε ένα από τα πιο απαιτητικά αστικά τοπία της Ευρώπης, όπου η αρχαιολογία και η πολιτική διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς διασταυρώνονται με μοναδικούς τρόπους. Κατά τη διάρκεια αυτού του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα παράγουν συνεργατικά έργα πολυμέσων μικρού μήκους, όπως clip-films ή ταινίες δοκιμίου, με εναλλακτικές αρχαιολογικές αφηγήσεις για τις πολλές σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, την αρχαιολογική υλικότητα και τον λόγο.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://nia.gr/en/course-audio-visual-methods-in-collaborative-archaeology-exploring-the-politics-of-heritage/

 

Ολλανδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα
Μακρή 11
117 42 Αθήνα
www.nia.gr
Τηλ: 210 9210760
Κιν: 6987232501