Επιλογή Σελίδας

ΔΕΛΦΟΙ - Διεξαγωγή, μέσω live streaming, διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «NEXT 50. The future of World Heritage in challenging times. Enhancing resilience and sustainability», το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 50 χρόνων από τη Σύμβαση της UNESCO για την Προστασία της Πολιτιστικής και Φυσικής κληρονομιάς (Παρίσι, 1972). Το συνέδριο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και την UNESCO και θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2022 στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.
Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδειχθεί η διεθνής εμβέλεια της συγκεκριμένης Σύμβασης, η μοναδικότητά της και ο βαθμός επίδρασής της στον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτά τα παγκόσμια ζητήματα που σχετίζονται με τη διατήρηση και διαχείριση του πολιτιστικού περιβάλλοντος, μετά από 5 δεκαετίες εφαρμογής της. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε θέματα κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
Για την διαδικτυακή παρακολούθηση του συνεδρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (επιλέγοντας "virtual attendance"):​
https://www.eventora.com/en/Events/unesco-next50
Πρόγραμμα του συνεδρίου.​
Σχετικές πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν και στην ιστοσελίδα της UNESCO στους ακόλουθους συνδέσμους:
<https://whc.unesco.org/en/events/1705/>https://whc.unesco.org/en/events/1705/
https://www.unesco.org/en/articles/50th-anniversary-world-heritage-convention-achievements-and-prospects