Επιλογή Σελίδας

Χρήστος Καραγιάννης

Ο Χρήστος Γ. Καραγιάννης είναι Επίκουρος Καθηγητής Βιβλικής Αρχαιολογίας στο Τμήμα Θεολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει λάβει τον τίτλο του Master of Theology από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen (Σκωτία) και το τίτλο του διδάκτορα από το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2007 υπηρετεί αρχικά ως Λέκτορας και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής (2013) στο ανωτέρω Τμήμα του ΕΚΠΑ.

Κατά τα έτη αυτά μεταξύ των άλλων επιστημονικών δραστηριοτήτων του το 2008 στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Αναμόρφωση Προγράμματος ΠΠΣ, Τμήματος Θεολογίας ΕΠΕΑΕΚ 2» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μετέβη για έρευνα στην γη της Παλαιστίνης, ενώ  το 2009 συμμετείχε στο ερευνητικό Πρόγραμμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καποδίστριας «Καισάρεια Φιλίππου – Πόλεις από τον κόσμο της Βίβλου (70/4/3100)» και μετέβη εκ νέου στη γη της Παλαιστίνης. Τον Μάρτιο του 2013 συμμετείχε με ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών στις ανασκαφές της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων του Ισραήλ και του Πανεπιστημίου Αnahuak του Μεξικό στα Μάγδαλα του Ισραήλ.

To 2015 στo πλαίσιο της δράσης «Πρόγραμματα δια βίου Εκπάιδευσης για την προβολή και προώθηση του εθνικού πολιτιστικού προϊόντος» ανέλαβε τη Διεύθυνση Σπουδών της διοργάνωσης θερινών σχολείων. Από το 2016 μέχρι σήμερα εκπροσωπεί το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής στην Επιτροπή Πραγραμμάτων ΕΣΠΑ και στην Επιτροπή Ερευνών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αναλυτικό βιογραφικό και εργογραφία