Επιλογή Σελίδας

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, 19:00 (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος») το «ΔΙΑΖΩΜΑ» και το Megaron Plus εγκαινίασαν κατά το έτος 2017 ένα νέο κύκλο διαλέξεων, με θέμα «Το θέατρο στην Αρχαία Μακεδονία και τη Θράκη», όπου τρεις σπουδαίοι επιστήμονες, ο Γιώργος Καραδέδος, η Στέλλα Δρούγου και η Πολυξένη Αδάμ- Βελένη, θα παρουσιάσουν την ιστορία και την τεχνολογία των θεατρικών μνημείων της Βορείου Ελλάδας.

Ομιλητής της πρώτης διάλεξης ήταν ο Γιώργος Καραδέδος, Ομότιμος Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Α.Π.Θ., ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η τεχνολογία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου μέσα από τα θέατρα της Μακεδονίας και της Θράκης (εξέλιξη, ακουστική, σκηνογραφία, μηχανολογικός εξοπλισμός)». Συντονιστής ο πρόεδρος του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ, κ. Σταύρος Μπένος.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε μουσικοθεατρικό αναλόγιο, κατά τη διάρκεια του οποίου παρουσιάστηκε στα αρχαία ελληνικά ένα εικοσάλεπτο απόσπασμα από την παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία της Ευαγγελίας Θαλασσινή. Το αναλόγιο συνοδευόταν από υπέρτιτλους στα αρχαία και νέα ελληνικά. Για περισσότερες πληροφορίες:

http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=3522 & https://youtu.be/9vzoY4hB75g

(Η είσοδος στην ομιλία ήταν ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας - έναρξη διανομής δελτίων στις 17:30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εναλλακτικά μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» - Κατερίνα Αβραμοπούλου: 210-8254256).

Επικοινωνία: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα 115 21, Τηλ.: 210-7282333