Επιλογή Σελίδας

ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Από 8 Απριλίου ως 16 Ιουλίου δημόσιοι χώροι και ιδρύματα της πόλης θα φιλοξενήσουν στους εκθεσιακούς τους χώρους τα εκατοντάδες έργα τέχνης ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην documenta 14. Η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχτεί για πρώτη φορά την διεθνούς ακτινοβολίας εικαστική έκθεση σε ένα μεγάλο εικαστικό εργαστήρι. Για τον καλλιτεχνικό της διευθυντή Άνταμ Σίμτσικ «η documenta 14 δεν ήlθε στην Αθήνα για να κατοικήσει κενά κτήρια, αλλά για να συνεργαστεί με ιδρύματα και ανθρώπους. Προκειμένου να αποκτήσει νόημα το περιεχόμενό της άκουσε, συνομίλησε και μπολιάστηκε από τα ιδρύματα και αυτό θα φανεί στην έκθεση».

Στο πλαίσιο της κορυφαίας αυτής έκθεσης σύγχρονης τέχνης το Νομισματικό Μουσείο συμμετέχει δυναμικά με εκθέσεις, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα από τις 19 έως τις 21 Απριλίου.

Ingot Project

Στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίασης του έργου του καλλιτέχνη Dan Peterman, που θα παρουσιαστεί στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Νομισματικό Μουσείο φιλοξενεί στο θερινό γραφείο του Ερρίκου Σλήμαν (Β΄ Όροφος, αίθουσα 2.3), ένα χάλκινο «τάλαντο», δημιούργημα του καλλιτέχνη, εμπνευσμένο από τις συλλογές του Εθνικού Αρχαιολογικού και του Νομισματικού Μουσείου.