Επιλογή Σελίδας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Την Κυριακή, 7 Μαΐου 2017 (11:30), θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (αίθουσα 6 «το βυζαντινό κάστρο» της μόνιμης έκθεσης) εκδήλωση με τίτλο «Γύρνα φτερωτή του μύλου για να γίνει το ψωμί...». Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4–9 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, και περιλαμβάνει αφήγηση δύο παραδοσιακών παραμυθιών από την Κατερίνα Κλεάρχου με την συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτισμένη με παραδοσιακά τραγούδια και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, με θέμα την υδροκίνηση, τη λειτουργία του νερόμυλου και την παρασκευή του ψωμιού.

Κατά την διάρκεια της αφήγησης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, μέσα από τις ιστορίες, να γνωρίσουν τον τρόπο κατασκευής - λειτουργίας ενός μύλου, τον χαρακτηριστικό τύπο του μυλωνά, τους χωρικούς που πήγαιναν για να αλέσουν το σιτάρι, τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού (θερισμός, αλώνι, ζύμωμα, παραδοσιακός φούρνος), τις κουβέντες τους, τις συνήθειές τους αλλά και τα τραγούδια τους.

Διάρκεια προγράμματος: 45' - Είσοδος ελεύθερη.

Πληροφορίες:  Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, ταχ. θυρ. 50047, 54013 Θεσσαλονίκη, Τηλ.: 2313306400, fax: 2313306402, EmaiL: mbp@culture.gr

 

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Κλεάρχου

Η Κατερίνα Κλεάρχου ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιού τα τελευταία επτά χρόνια. Σπούδασε Θεολογία και Φιλοσοφία, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μουσική, το θέατρο, την αγιογραφία, τον εθελοντισμό, ώσπου συνάντησε το παραμύθι και κατάλαβε ότι αυτός ήταν ο τόπος της. Από τότε ξεκίνησε ένα υπέροχο ταξίδι με αφηγήσεις σε σχολεία, δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους, παιδικά πάρτυ, μικρές θεατρικές σκηνές, μπαράκια, φεστιβάλ αφήγησης, νοσοκομεία κ.λ.π. Αφηγείται σε μικρούς με τη συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτίζοντας την αφήγηση με μουσικοκινητικές δραστηριότητες και σε μεγάλους στολίζοντας την αφήγηση με παραδοσιακό τραγούδι. Παράλληλα εισηγείται βιωματικό σεμινάριο αφήγησης και μυθοπλασίας για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, για καλλιτέχνες, γονείς, ξεναγούς αλλά και όποιον θα ήθελε να γνωρίσει την τέχνη της αφήγησης.

Η Αφίσα της Εκδήλωσης