Επιλογή Σελίδας

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Περι των Κυκλάδων νήσων. Το Αρχαιολογικό Έργο στις Κυκλάδες» θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου από την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να δημοσιοποιήσει στους ειδικούς και το ευρύ κοινό, το πολύπλευρο αρχαιολογικό έργο που συντελείται τα τελευταία χρόνια στα νησιά των Κυκλάδων από τους φορείς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα και τις Ξένες Αρχαιολογικές Σχολές.

Οι θεματικές του Συνεδρίου καλύπτουν τη διαχρονία, από την απώτερη Προϊστορία έως και τους Νεώτερους Χρόνους, και τους παρακάτω τομείς:

α) ανασκαφικό ερευνητικό έργο και ποικίλες έρευνες πεδίου

β) συντήρηση και αναστήλωση μνημείων, εργασίες ανάδειξης και ανάπλασης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων

γ) μουσεία και αρχαιολογικές συλλογές και δράσεις που τα πλαισιώνουν.

Συμμετέχουν περισσότεροι από 200 σύνεδροι με προφορικές ανακοινώσεις και επιτοίχιες παρουσιάσεις που συνολικά φθάνουν τις 130 με 10 αναρτημένες.

Το Συνέδριο αφιερώνεται στον Νικόλαο Ζαφειρόπουλο, Έφορο Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (1912-1996) και διοργανώνεται προς τιμήν της Φωτεινής Ζαφειροπούλου, Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, ως συμβολικό αντίδωρο για την πολύπλευρη προσφορά τους στην προστασία, μελέτη και ανάδειξη των κυκλαδικών αρχαιοτήτων.

Πρόγραμμα Συνεδρίου (PDF)