Επιλογή Σελίδας

ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ - Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών διοργανώνει το δεύτερο Θερινό Σχολείο Αρχαίας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Νομισματικής από τις 2 έως τις 11 Ιουλίου 2018.

Τα μαθήματα καλύπτουν την ιστορία του νομίσματος από τις απαρχές έως τους Ρωμαϊκούς χρόνους καθώς και θέματα μεθοδολογίας και περιλαμβάνουν διαλέξεις, πρακτικές ασκήσεις και επισκέψεις σε νομισματικές συλλογές (Νομισματικό Μουσείο, Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank, Νομισματική Συλλογή του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου) καθώς και αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε αλλοδαπούς και Έλληνες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, σε υποψήφιους διδάκτορες και επιστήμονες από τον χώρο της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και της Ιστορίας της Τέχνης καθώς και σε Ιστορικούς και Αρχαιολόγους, αλλά και σε όσους έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την επιστήμη της νομισματικής.

Στο Θερινό Σχολείο αυτού του έτους θα διδάξουν οι ερευνήτριες του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών, κ.κ. Σοφία Κρεμύδη, Ευαγγελινή Μάρκου, Χαρίκλεια Παπαγεωργιάδου, ο καθηγητής Πανεπιστημίου του Warwick (Ηνωμένο Βασίλειο), κ. Kevin Butcher και ο αναπληρωτής διευθυντής της Βελγικής Σχολής Αθηνών, κ. Παναγιώτης Ιωσήφ.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 6 Απριλίου 2018.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
(http://www.eie.gr/nhrf/educational_activities/2018_numismatics/NHRF_Schools2018_Numismatics.html).

Στοιχεία επικοινωνίας: numismatics@eie.gr, τηλ. : 210 7273621.