Επιλογή Σελίδας

Η Ελλάδα και η προϊστορική αρχαιολογία χρωστά στον Carl Blegen όχι μόνο ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μυκηναϊκά μνημεία στην Ελλάδα, αλλά και εκατοντάδες πινακίδες Γραμμικής Β. Από τη δεκαετία του 1930 έως τη δεκαετία του 1960, οι ανακαλύψεις του αρχαιολόγου Carl William Blegen έγιναν πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο. Οι ανακαλύψεις του Blegen στην Τροία και το Ανάκτορο του Νέστορα στην Πύλο παραμένουν δύο από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ού αιώνα στον χώρο της ελληνικής προϊστορίας. Ηγήθηκε επτά ετήσιων αποστολών στην Τροία, ξεκινώντας το 1932. Το 1939, ο Blegen ανακάλυψε το Ανάκτορο της Εποχής του Χαλκού του Νέστορα, ένα από τα αρχαιότερα βασίλεια της Ευρώπης, στην κοντινή Πύλο. Το ανάκτορο ήταν το κέντρο του Μυκηναϊκού Βασιλείου στη Μεσσηνία. [...]

Δημήτρης Γαρουφαλής
Διευθυντής Θεμάτων Αρχαιολογίας

Διαβάστε το άρθρο Ανάτυπο PDF  

Το πρωτότυπο άρθρο βρίσκεται στη βιβλιοθήκη του περιοδικού Θέματα Αρχαιολογίας

Άδεια Creative Commons Αυτό το άρθρο χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .

Ο Carl Blegen, με την αρχαιολόγο Marion Rawson, επιβαίνοντας στο Land Rover στην Πύλο, τον Ιούλιο του 1961 (φωτ. UC Classics).