Επιλογή Σελίδας

ΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ – Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017 (19:00) θα δοθεί διάλεξη της Jutta Stroszeck με θέμα: Pottery from Everyday Life in an Athenian Excavation: Termini ante quos from Contexts of the 19th Century in the Athenian Kerameikos. Η διάλεξη εντάσσεται στον Κύκλο διαλέξεων για τη νεώτερη ελληνική κεραμεική (16ος-20ός αιώνας) που διοργανώνεναι από την Γαλλική Σχολή Αθηνών (Οκτώβριος 2016 - Μάιος 2017). Η νεώτερη ελληνική κεραμική αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του υλικού πολιτισμού της Ελλάδας, με μακραίωνη παράδοση, άρρηκτα συνδεδεμένη με όλες τις εκφάνσεις του ανθρώπινου βίου.

Η θεματική των διαλέξεων για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 θα εστιάσει κυρίως στα εργαστήρια και στις χρήσεις των αγγείων αλλά και σε ορισμένα ειδικότερα θέματα, καλύπτοντας μια εν πολλοίς άγνωστη χρονική περίοδο που ξεκινά από το διάστημα του 16ου -18ου αιώνα, και φτάνει  έως τα μέσα του 20ού αιώνα.

Στόχος των διαλέξεων είναι η παρουσίαση συνθετικών εργασιών για την νεότερη κεραμική από ερευνητές-μελετητές που έχουν ασχοληθεί με σχετικά θέματα και, βεβαίως, η ενθάρρυνση νέων ερευνητών να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν με το αναλυτικό πρόγραμμα).
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται στην Γαλλική Σχολή Αθηνών δύο Τετάρτες το μήνα, στις 19:00.

Το πρόγραμμα του κύκλου διαλέξεων : πρόγραμμα 2016-2017.

Τα βίντεο των προηγούμενων διαλέξεων.