Επιλογή Σελίδας

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Την Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017 (20:00), θα πραγματοποιηθεί στο ΜΒΠ θεματική ξενάγηση από αρχαιολόγο του Μουσείου, με τίτλο «Η ενδυμασία στο Βυζάντιο». Την εκδήλωση οργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο της νέας δράσης με τίτλο «Ιστορίες της Νύχτας», που διοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ενδύματα και υφάσματα αφηγούνται την ιστορία τους και μας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Μαθαίνουμε για τα είδη ένδυσης στο Βυζάντιο, την ενδυμασία του αυτοκρατορικού ζεύγους, των αξιωματούχων και των αριστοκρατών, αλλά και για εκείνη των λαϊκών στρωμάτων. Ανακαλύπτουμε μαζί τις τεχνικές ύφανσης, το κόστος αγοράς των υφασμάτων/ενδυμάτων, αλλά και τα επαγγέλματα που συνδέονταν με τα παραπάνω. Της ξενάγησης προηγείται ολιγόλεπτη παρουσίαση σχετική με το θέμα στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Μετά την ξενάγηση, στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», θα προβληθεί η βραβευμένη ταινία με τίτλο «η Επιστροφή», παραγωγής του Μουσείου.

Για επικοινωνία: Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Λεωφ. Στρατού 2, ταχ. θυρ. 50047, 54013 Θεσσαλονίκη, 2313306400, fax  2313306402, Email: mbp@culture.gr