Επιλογή Σελίδας

ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - Την Παρασκευή, 26  και το Σάββατο, 27 Μαΐου 2017 θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Διημερίδα, την οποία διοργανώνει το Τμήμα Συντήρησης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου με τίτλο «Τότε και Τώρα. Η Συντήρηση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο».

Στη διημερίδα θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν την πορεία της συντήρησης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, την αναγνώριση της προσφοράς και συμβολής των συντηρητών που εργάστηκαν στο Μουσείο και την ανάδειξη του έργου των εργαστηρίων συντήρησης σήμερα.

Την Κυριακή 28 Μαΐου από τις 10:00 έως τις 14:00 (ανά 45 λεπτά) θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση με θέμα «Βυζαντινά χρώματα και φασματοσκοπία Raman». Θα εξεταστούν λαζουρίτης και κιννάβαρι καθώς και ψιμύθι και πράσινο της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της διημερίδας θα παρουσιαστεί η έκθεση ζωγραφικής του Αντώνη Πατεράκη «Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος». Στην έκθεση αποτυπώνεται η πολιτιστική και πνευματική ιστορία του τόπου, το φυσικό περιβάλλον και τα ιστορικά μοναστήρια του Αγίου Όρους.

Ο Αντώνης Πατεράκης είναι ζωγράφος- συντηρητής έργων τέχνης και διετέλεσε Προϊστάμενος στο Τμήμα Συντήρησης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 2132139572, 2132139517